• Shano KITCHEN

Triple Chocolate Mousse Cake


Поставете бисквитите в блендър и ги напарвете на прах. Към тях добавете натрошени бадеми и разтопено масло. Разбъркайте добре и поставете във форма за торта. Разпределете сместа равномерно и притиснете с ръце. Поставете в хладилник за около час.

Смесете течната сметана и прясното мляко и ги загрейте до кипване. В 3 малки съда сложете по 10 гр. желатин и 3 ч.л. вода. Желатинът ще набъбне за около 5 мин.

Когато млечната смес се свари отделете 500 мл. от нея и я смесете с една от дозите желатин и 200 гр. натурален шоколад. Разбъркайте докато шоколадът се разтопи. Излейте течността върху охладения блат. Поставете в хладилник за 2 часа. Отделете още 500 мл. от млечната смес и я смесете с една доза желатин и млечния шоколад. Същото направете и с последната смес, желатина и белия шоколад.

След като първият мус е стегнал внимателно излейте този с млечния шоколад. Отново поставете в хладилник за 2 часа. Накрая излейте и белия мус и оставете в хладилник за още 2 часа. Декорирайте с какао и плодове.


14 преглеждания

Последни публикации

Виж всички

Tiramisu

Easter Cake